Ett år for livet

Heisann folkens.  

Ett fantastisk år på Risøy folkehøyskole er over for Stine. Nå har hun har kommet seg vel hjem til mammas rede. Det er godt å få henne hjem og høre den glade latteren hennes jomer i veggene igjen. Stine har nemlig ikke bodd hjemme på halvannet år, så det er litt rart for oss alle.

Tidligere har jeg skrevet om det hun har opplevd på skolen. Det jeg ønsker å fremheve i dette innlegget er hvor imponert jeg er over lærere, stipendiater og elever på Risøy folkehøyskole. De har bidratt til å gi Stine følelsen av å bli akseptert for den hun er. Ikke minst blitt tatt på alvor og blitt behandlet med respekt.

Les også: Et nytt eventyr er påbegynt 

Jeg kan ikke få takket skolen nok for det de har gitt Stine og meg. Det å slippe taket og kontrollen som mamma er ikke så lett, men dette året har jeg kunnet senke skuldrene og overlate ansvaret til svært dyktige mennesker. De har veiledet Stine hele veien og gitt henne en større innsikt i livet og ikke minst raushet for mangfold.

Den jenta jeg har fått hjem, har med seg masse gode opplevelser av mestring og glede i ryggsekken. Og hun har fått mange nye venner og ikke minst følelsen av normalisering.

13226976_10156974689305083_4217468518087210754_n

Stine skal flytte inn igjen i  leiligheten, men det er litt vanskeligere denne gangen. Hun føler det blir så ensomt. Det er kanskje ikke  så rart, hun har bodd tett med mange mennesker i 9 mnd.  Vi må støtte henne ekstra i en periode slik at  tryggheten på å klare seg selv kommer på plass igjen.

Stine er  heldig å har fått jobb like i nærhet av der hun bor. Vi har hatt noen store diskusjoner om dette. Stine ønsket seg laaaang ferie med paraplydrinker med Pepsi Max,  mens jeg vil at hun skal fylle dagen med noe meningsfylt. Jammen ble vi enig tilslutt og hun har startet med å jobbe to dager i uken frem til fellesferien, etter ferien begynner hun å jobbe 4 dager i uken.

Stine ønsker å fikse opp i leiligheten og kjøpe seg nye møbler slik hun ønsker og jeg tenker at lysten til å flytte tilbake kommer når vi har møblert ferdig. I tillegge skal vi ansette nye BPA( brukerstyrt assistenter) som skal hjelpe henne i hverdagen. Vi er veldig spent på hvem som vil søke jobb denne gangen, for nå legger vi ut annonse på Finn.no etter hvert.

For min del så er det spennende tider i møte . Jeg har nemlig fått et spennende jobbtilbud, følg med så får du vite hva det er om noen dager..

Takk for at du tittet innom bloggen i kveld.

Følg oss gjerne på  Facebook .

Til informasjon til deg som leser min blogg: Bloggen er til for å fortelle en ærlig og usminket livshistorie til dere lesere . Gjennom 20 år har jeg erfart hvordan det er å være mamma til et barn med et sjeldent syndrom. Jeg ønsker dele denne historien med dere..

2 kommentarer

  1. Så herlig jente:) Ønsker henne lykke til videre!

    1. Tusen takk, Anette.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *