Hvordan går det egentlig med Stine?

JORNG_Andersen_1398

Hei på deg, nå er det lenge siden jeg har oppdatert dere på hva som skjer med Stine.

Vel, hun stortrives fortsatt på Risøy folkehøyskole.

Det nye er at Stine har begynt å strikke, hun begynte med dette litt før jul og er blitt bitt av basillen. Først strikket hun et skjerf som hun jobbet mye med, og måtte rekke opp minst 20 ganger, med god hjelp av stipendiatene. Så begynte hun å strikke en lue etter jul. Jeg tenkte, hehe dette blir hun nok fort lei, men nei da. Etter 14 dager kom det bilde av en ferdig lue. Gjett om hun var stolt og det var jammen jeg også. For jeg har nemlig aldri strikket en lue.

Jeg la inn en bestilling på luer til meg og resten av familien på tøys, men det tok Stine på alvor og forlangte å få sendt masse garn, umiddelbart. Vi fikk faktisk ikke fred før det ble sendt. Jeg var så smart og overlatte strikkeprosjektet til mormor, som er meget fornøyd med at barnebarnet strikker. For det gjør nemlig ikke jeg. Hun handler og sender etter beste evne. Du skulle hørt spetakkelet som oppsto når posten endelig kom frem, og det bare lå to garnnøster i pakken. Mormor og jeg fikk så ørene flagret på telefon. Tenk å sende så lite garn….

12552598_10156483068905083_1093247758057545260_n-2

Mormor har full jobb med å få sendt garn, gensere, sokker osv nedover til skolen. Stine har skjønt at det er smart å mase på mormor fordi hun gjør som hun sier hehe.

Stine har bestemt seg for å ta båtførerprøven i valgfag, det er ganske overraskende siden vi er landkrabber. Men utrolig gøy at hun utfordrer seg selv på ting hun ikke kan.

Andre ting hun utfordrer seg selv på er å holde et lite foredrag for elevene skolen. Hun skal snakke til 140 elever. Stine ønsker å fortelle om hvordan hun opplever å ha VCFS syndrom og hvilke utforinger som hører med. I tillegg skal hun snakke om hvor viktig det er for henne å kunne ha BPA(bruker styrt personlig assistent) i hverdagen for å kunne leve helt normalt. Dette er noe hun selv har ønsket og lærerne tar henne på alvor. Nå jobber de med å lage foredraget og i løpet av februar skal hun fremføre det. Det ligger mye læring i planleggingsfasen og i fremføring av dette foredraget.

Til slutt må jeg bare si at jeg er så imponert over lærere og stipendiater på denne skolen. Stine får veiledning hele tiden på ting som er vanskelig. Og du verden som hun utviklere seg og vokser på det. Hun blir sett for den hun er og utfordret akkurat passe. Jeg som mamma har skuldrene senket og vet at hun blir godt ivaretatt.

Snart reiser de til Geilo  for å stå på ski en uke og i mars reiser hun til Talin. Masse gode opplevelser venter fremover.

I vinterferien skal hun være med i en presentasjonsfilm om BPA. En videofotograf fra NRK kommer og skal filme henne. Det blir veldig spennende..

Hvis du ønsker å vite hva BPA er så kan du lese det HER

Takk for at du leste og ha en fin kveld videre..

Følg oss gjerne Facebook og Instagram maritand72

Klem fra Stine og Marit

Til informasjon til deg som leser min blogg: Bloggen er til for å fortelle en ærlig og usminket livshistorie til dere lesere . Gjennom 20 år har jeg erfart hvordan det er å være mamma til et barn med et sjeldent syndrom. Jeg ønsker dele denne historien med dere..

2 kommentarer

  1. Så flink Stine har blitt til å strikke og så fint å ha en hobby! Flott lue med mønster.

    1. Hun er kjempe flink. Lue nr 2 er ferdig og Stine har nå startet på et skjerf. Utrolig gøy.

      Marit

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *