Ensomhet har mange ansikter

photo-1429277005502-eed8e872fe52

Har du følt deg ensom noen ganger?  Hva er egentlig ensomhet?

Jeg tror alle har kjent på ensomhet, det er en følelse av tomhet eller ubeskrivelig lengsel etter noe.

Jeg fikk noen tanker om ensomhet etter at min mor var innom på besøk og hun hadde lest et innlegg på bloggen hvor jeg skriver ”alltid, alltid helt alene”. Det kan du lese HER .Hun var nok litt provosert over at jeg skriver alltid, alltid alene. Hun føler at hun har stilt opp så mye hun kan for Stine, og det har hun gjort. Mine foreldre har vært enestående til å stille opp som barnepike når jeg trengte det. Noe jeg er veldig takknemlig for.

Men dette handler om noe mye dypere og vanskeligere enn som så. Det handler ikke om å ha barnepike. Det handler om sterke opplevelser som jeg har møtt på, dag etter dag i mange år. Sorger jeg har kjent på og lært meg å leve med, år etter år. Utallige kamper som jeg har kjempet for rettighetene til Stine. Alle menneskene som jeg har møtt på godt og vondt. Alle foreldremøtene hvor jeg har følt meg helt utenfor. Alle foreldrene jeg har møtt på min vei som har mye friskere eller sykere barn. Sterke historier som rører meg langt inn i hjerterota. Venner som jeg har vokst ifra og mistet kontakten med. Ikke minst alle følelsene som er trykket ned i en kiste med en tung hengelås.

Dette er tilstander mange foreldre opplever ved å ha et barn med diagnoser. Mange opplever en ensomhet selv om de har familie og venner som stiller opp. Men omgivelsene forstår som regel ikke denne ensomheten.

Jeg har aldri delt de tyngste tankene og det kommer jeg nok ikke til å gjøre heller. Det er en ensomhet jeg lever med. Denne ensomheten er følelser som er vanskelige å snakke om, og det finnes ikke ord og utrykk til å forklare den.

Jeg forventer ikke at mine foreldre eller omgivelsene skal forstå dette, men det er viktig at besteforeldre, familie og venner viser tålmodighet.

Husk at ensomhet har mange ansikter og kan oppleves i mange arenaer, men det trenger ikke bety at all ensomhet er vondt. Det kan også være en god ensomhet. Vi må akseptere den som en del av livet.

Jeg har lært meg å akseptere ensomhet og jeg trives godt i mitt eget selskap og mine dype tanker.

Takk for at du tok deg tid til å lese

Følg oss gjerne på Facebook maritandersen.no

Har du behov for å snakke med noen om dine tanker så ta kontakt med meg via  www.DinVeiledning.no

Til informasjon til deg som leser min blogg: Bloggen er til for å fortelle en ærlig og usminket livshistorie til dere lesere . Gjennom 20 år har jeg erfart hvordan det er å være mamma til et barn med et sjeldent syndrom. Jeg ønsker dele denne historien med dere.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *