Min største julegave var å få Stine hjem til jul

12391266_10156404810675083_6683888602634400562_n

Nå har julekaoset roet seg og julefreden har senket seg over familien Andersen. Stine er kommet hjem fra folkehøgskolen og vi er endelig fulltallige. To måneder er gått siden Stine var hjemme sist, og gjett om det var stas når hun kom hjem.

Det var litt spesielt når hun kommer inn døra hjemme med ryggsekken og kofferten sin, med en lurt smil. Jeg står med åpene armer og gir henne en god varm klem og jeg kjenner at den jenta som er blitt 20 år er akkurat den samme som før. Behovet for mammas klemmer er like stor som alltid. Så blir det masse klemmer og god latter når søstrene treffes igjen.

Stine kom hjem torsdag kveld før juleaften, og da skulle hun rekke å handle inn alle gavene til venner og familie. Hun er så raus å husker på alle som er rundt henne. Ikke nok med det, lille juleaften lurte hun seg inn i blomsterbutikken og kjøpte er fin blomst og en twistpose, i tillegg til et koselig kort. Jeg vet hvor mye som ligger bak en slik gest fra Stine og jeg blir så rørt.

En liten tur til pappaen og familien rakk hun også. Der har hun en søster og bror som også har gledet seg til å treffe henne igjen. Så gikk turen innom farfar som er blitt dårlig og kommet på sykehjem. Hun vet ikke hvor lenge han holder ut og derfor ble det et spesielt møte. I det hun skulle gå holdt han hånden hennes lenge. Det ble en spesiell opplevelse for Stine som ga henne ettertanker..

Stine har feiret juleaften sammen med oss på hytta og nyttårsaften feirer hun hos pappa, slik har det vært de siste årene. Stine bestemmer selv hvor hun vil være, selv om det ikke alltid er like lett når hun har familie på to steder.

Nå skal vi fortsette å kose oss på fjellet og nyte fine dager med god mat, å gå lange turer i fjellet. Det nemlig ganske så snøfattig på Gaustablikk, så det er dårlig med skiføre. Stine er min beste gåvenn, hun er den eneste som ikke klager på at jeg går for fort eller for langt. De andre hater å gå tur med meg, skjønner ikke det??

Håper dere alle har hatt en fin julefeiring med gode tradisjoner. Jeg skal dele en litt spesiell juletradisjon med dere. Vi spiser potetlefse og stekte fiskeboller til frokost første juledag sammen med masse annen god mat. Dette er en juletradisjon Roger har tatt med seg, som kommer fra Hovin i Telemark. Første gangen jeg fikk det introdusert, trodde jeg han var helt på jordet, det er vel ingen som spiser stekte fiskeboller og potetlefse. Men vet du at det er faktisk ganske godt..

Kos deg i romjulen og nyt fine dager med familie og venner.

Takk for at du tok deg tid til lese

Følg oss gjerne på Facebook

Har du spørsmål eller ønsker personlig veiledning så ta gjerne kontakt www.dinveiledning.no

Til informasjon til deg som leser min blogg: Bloggen er til for å fortelle en ærlig og usminket livshistorie til dere lesere . Gjennom 20 år har jeg erfart hvordan det er å være mamma til et barn med et sjeldent syndrom. Jeg ønsker dele denne historien med dere..

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *